Nieuws en goede doelen

Goede doelen? Ja, omdat we erg graag helpen…

Door : Sidney / Managing Director Data Universal

“Ieder huisje heeft zijn kruisje is een gezegde wat in deze tijd steeds meer harde werkelijkheid wordt. Kijk… ook wij kunnen ons de rug toekeren aan de problemen die er dagelijks over ons beeldscherm de huiskamer ingeschoten worden. Maar dat is niet de aard van het beestje…

Ik vertel mijn kinderen wel eens dat ik nog meegemaakt heb dat er voor het eerst geschoten werd op televisie. Dat was toen (rond 1966) het gesprek van de week. “Waar moest het in deze wereld naartoe?” stond er op de voorpagina van de krant en werd besproken op de radio door Koos Postuma. Tegenwoordig draait niemand meer zijn hoofd om als er (op TV) geschoten wordt.

Hetzelfde is vaak met goede doelen. Er zijn zoveel goede doelen en er wordt zoveel van je gevraagd dat de mensen er immuun voor worden. De overheid laat het op diverse vlakken helaas afweten door onvoorstelbare bezuinigingen die ook ontstaan zijn door hun eigen (wan)beleid en door “het Nederlandse volk” opgebracht moet worden. Ouderen worden verwaarloosd in de verzorgingshuizen en de meest verschrikkelijke (wanhoops) daden worden verricht in het land en over de wereld. Onze wereld. Eén wereld waar we echt VEEL ZUINIGER op moeten zijn.

Daarom helpen wij waar we kunnen. Een ondernemer die het moeilijk heeft adviseren we en menig website hebben we bijna gratis of voor een wederdienst of voor een vriendenprijsje gemaakt of qua ontwerp en functionaliteit ge-upgrade. Maar ook denken wij aan groene energie in onze serverruimtes.

Ondernemers helpen over de hele wereld.. Ja het kan!

Wij helpen o.a. KIVA.ORG Een organisatie die internationaal mensen / startende ondernemers helpt met microkredieten. Het geld gaat dus niet naar de lokale of landelijke overheid maar naar de ondernemende mensen zelf!

Voorbeeld 1:

Een vrouw in Columbia die 25 dollar nodig heeft om een naaimachine te kopen om een kledingbedrijfje te beginnen. Gratis kleding maken voor de straatkinderen en hopelijke betaalde kleding voor de “grote” stad. Om op die manier te groeien en iets te betekenen voor haar land. Geestelijk, emotioneel en zakelijk.

Voorbeeld 2:

Een jonge vader die 50 dollar nodig heeft om nieuwe banden voor zijn (oude) taxi te kunnen kopen. Hierdoor kan jij veiliger passagiers en zijn gezin kan vervoeren. Zij klantenbestand opbouwen en sparen voor een nieuwere (taxi)auto.

Dit is een greep uit de duizenden situaties die wij ons niet voor kunnen stellen en weet je wat ? De mensen / ondernemers betalen het terug! Het is een (micro)krediet van ons aan hun. Als het geld terugbetaald is dan helpen wij weer iemand anders. And that’s the way the cookie crumbels…

Ook helpen? Klik hier en ontvang $25 om gratis uit te lenen aan iemand die het echt kan gebruiken. Het gaat niet naar regeringen maar rechtstreeks naar de persoon die het nodig heeft! Klik hier.

Dus help waar je kan

Begin met iets kleins. “Wat zit je haar leuk.” “Leuke broek heb je aan.” “Kan ik je ergens mee helpen?” Je hebt geen idee hoe iets kleins iemand een goed gevoel kan geven. De dag beter door te komen. Vertrouwen te krijgen en misschien dat deze persoon weer iemand anders helpt. Jaren geleden kwam ik dit gedicht tegen. Het zegt eigenlijk alles;

 

Smiling is infectious; you catch it like the flu.
When someone smiled at me today, I started smiling too.

I passed around a corner and someone saw my grin.
When he smiled, I realized I had passed it on to him.

I thought about that smile and then I realized its worth.
A single smile, just like mine, could travel around the earth.

So if you feel a smile begin, don’t leave it undetected.
Let’s start an epidemic quick and get the world infected.

~ Author Unknown ~

Wees goed, wees wijs en help waar je kan.